6 Temmuz 2012 Cuma

Mısır Yarması Çorbası "Karadeniz"




Karadeniz yöresinin sevilen çorbalarından , karalahana çorbasından sonra tabii ki :)

Beyaz ve sarı mısırın kurutulup irice çekilmesiyle çorbalık hale geliyor.

* 1/2 su bardağı kadar mısır yarması akşamdan ıslatılır.1 yemek kaşığı kadarda kuru fasulye eklenir.
Düdüklü tencerede haşlanır .

* Tereyağ, sıvıyağ karışımında kırmızı toz biber, nane yakılır
* Tabaklara alınan çorbanın üzerine yağ gezdirlir.


** Diğer versiyonu : bu çorbaya yoğurt, un karışımını ekleyip daha sonra tereyağın da biber, nane yakılıp eklenmesidir.


1 yorum:

  1. Merhabalar,

    Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



    Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
    memnuniyet duyacagiz.

    Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
    rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
    tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

    Ptitchef'e kaydolmak için
    http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
    http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
    "Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

    Saygilarimla

    Vincent
    Petitchef.com

    YanıtlaSil