*** Patlıcanlar yıkanır , yeşil kısımlarından bıraz kesilir.
*Keskin bir bıçakla her patlıcan bir kaç yerinden delinir. ( bu işlemi yapmazsanız patlıcanların içinde ki su çıkmak ister ve patlıcanlar patlar)
*Ocak üstünde harlı ateşte közlenir.(oacağınız kirlenicektir ama hemen temizlerseniz iz kalmaz)
*Yine sivri uçlu bir bıaçak yardımı ile bir tarafı soyulur ve içinden bıçak yardımıyla sıyrılarak çıkartılır.
*Tahta üstünde ince ince kıyılır.
* Çeşitli salata yapmak mümkündür.
*Sade zeytin yağı, sirke ,tuz
*köz patlıcan domates maydonoz zeytinyağı, tuz , sirke
*köz patlıcan , sarımsaklı yoğurt
Değerli blog yöneticisi internette gezinirken sitenize rastladık ve çok beğendik. Önemli bilgiler veriyorsunuz. Datron servisleri olarak sitenizin takipçisi olduk.
YanıtlaSil