17 Ocak 2016 Pazar

Mütebbel

Gaziantep mutfağından nefis hem meze hem salata Tahinli patlıcanlı muhteşem lezzet




5 yemek kaşığı tahin
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
4 adet közlenmiş patlıcan
1 yemek kaşığı tereyağ
iri çekilmiş yeşil fıstık (Antepfıstık)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet limon kabuğu rendesi

Tereyağ da közlenmiş minik doğranmış patlıcanlar sotelenmeye başlar pul biber tuz eklenir
yeşil fıstık eklenir

tahin yoğurt bir kasede karıştırılır ılınmış patlıcanlar eklenir

servis tabağına alınan meze tercihen tereyağ ve pul biber yakılmış gezdirilir
veya zeytin yağı ile hazırlanan pul biber sosu gezdirilir

üzeri fıstıkla süslenir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder