17 Ocak 2016 Pazar

Ayva Marmelatı















Ayva Reçeli

1.350 gr ayva
1 kg toz şeker

Ayvalar yıkanır rendelenir yada rondoda çekilir

düdüklüye alınan ayvaların üstüne çıkacak kadar su eklenir

Ayvalar yumşayıncaya kadar pişirilir

 üzerine toz şeker eklenir
2_3 adet limon tuzu
1/2 limon suyu
eklenir istenirse karanfil de eklenir

düdüklüde  buharı çıktıktan sonra 12_15 dak kaynatılır
ocak kapatılır soğuyan tencere açılır

Notlar
Ayvaların çekirdekleri de çekilir
Sulu olduğunu görünce telaşlanmayın  ayvanın çekirdeklerin den dolayı jöle kıvamını durdukça kıvam alıcaktır
su eklerken kontrolü olmalı daima ayvaların üzerini geçmemelidir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder