23 Şubat 2016 Salı

Ispanaklı Mantarlı Levrek Dolma

Fırında sebzeyle buluşan nefis levrek tarifi
Ispanak hazırsa hemen hazırlanıp fırına verebilirsiniz 

1/2 kg ıspanak ayıklanır yıkanır ince kıyılır
Bir tavada ağzı açık sotelenir 
Sote esnasında sulanan ıspanak pişince suyu süzülür 
Bir tavada 2 diş sarımsak 2 adet köz biber sıvı yağ  1 kase mantar tuz karabiber sotelenir ıspanaklar eklenir 

1 adet levrek alınır içi hazırlanan soteyle doldurulur yeşil soğan saplarıyla bağlanır 
Yeşil soğan çok tazeye sıcak suda biraz bekletin rahat bağlansın 
180-200 c de fırında pişirilir 

Sunum : çeri domates kuzu kulağımarul yeşil soğan sıvıyağ tuzlimon 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder