28 Şubat 2016 Pazar

Kremalı Muhallebi

Nefis bir muhallebi tarifi vericem
Krema eklemekle lezzete lezzet katıyor




1 litre süt 
50 gr tereyağ 
1 su bardağı un ( 6 yemek kaşığı )
1 su bardağından bir parmak eksik şeker tatlı seviyorsanız tam bardak kullanın
Badem aromalı 3-4 damla esans
200 ml süt kreması 
1 yumurta 


Bir tencereye yağ alınır un eklenir hızlıca karıştırarak unun kokusu gidene kadr kavrulur 
Sütten bir parça eklenir 
Bir kasede yumurta çırpılır biraz aüt eklenir 
Tencereye bu karışım ve kalan süt şeker eklenir 
El blendırı varsa yada tel çırpıcıyla çırparak karıştırılıalar pişirlir 
Pişen muhallebiye bir kutu krema eklenir 
Yine çırpılır 
Kaselere bölünür 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder