8 Ocak 2011 Cumartesi

Karaköy Böreği






                          Susam ve Çörekotu

Baklava yufkasından böreği ilk kez denedim. Çıtır bir börek oldu.

*Yufkalar dikdörtgen şeklinde.Ben size 12- 15 adet arası börek tarifni vericem.Sayı artırmak mümkün.


* 12  adet yufka
*  50 gr tereyağ+ zeytinyağı
* 1 yumurta sarısı böreklerin üstlerine  sürmek için
*susam ve çörekotu


İÇİ:
*250 gr kıyma
*3 orta boy ince kıymış kurusoğan
*1 yemek kaşığı tepeleme küş üzümü
*tuz , karabiber
*1 çay kaşığı şeker
*Soğanları kavurmak için 2 yemek kaşı kadar sıvıyağ

* Benim ekstradan eklediklerim:)
* 1 çay kaşığı yenibahar, 1 çorba kaşığı çamfıstığı

Yapılışı:
*İç harç hazırlanır soğumaya bırakılır.

* 1. yufka yağlanır + 2 . yufka yağlanır  +3.  yufka yağlanır
*Dikdörtgen yufkanın kısa kenarına hazırlanan iç konur.
*sarılan yufka dört parçaya kesilir.
*yumurta sarısı ve susam, çörekotu serpilir.
*180  c pişirilir.

1 yorum:

  1. harika görünüyor...bayılırım zaten karaköy böreğine..ellerine sağlık

    YanıtlaSil