8 Ocak 2011 Cumartesi
Karaköy Böreği
Susam ve Çörekotu
Baklava yufkasından böreği ilk kez denedim. Çıtır bir börek oldu.
*Yufkalar dikdörtgen şeklinde.Ben size 12- 15 adet arası börek tarifni vericem.Sayı artırmak mümkün.
* 12 adet yufka
* 50 gr tereyağ+ zeytinyağı
* 1 yumurta sarısı böreklerin üstlerine sürmek için
*susam ve çörekotu
İÇİ:
*250 gr kıyma
*3 orta boy ince kıymış kurusoğan
*1 yemek kaşığı tepeleme küş üzümü
*tuz , karabiber
*1 çay kaşığı şeker
*Soğanları kavurmak için 2 yemek kaşı kadar sıvıyağ
* Benim ekstradan eklediklerim:)
* 1 çay kaşığı yenibahar, 1 çorba kaşığı çamfıstığı
Yapılışı:
*İç harç hazırlanır soğumaya bırakılır.
* 1. yufka yağlanır + 2 . yufka yağlanır +3. yufka yağlanır
*Dikdörtgen yufkanın kısa kenarına hazırlanan iç konur.
*sarılan yufka dört parçaya kesilir.
*yumurta sarısı ve susam, çörekotu serpilir.
*180 c pişirilir.
Etiketler:
börekler hamurişleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
harika görünüyor...bayılırım zaten karaköy böreğine..ellerine sağlık
YanıtlaSil