1 Ocak 2011 Cumartesi

Kayısı Reçelli Kurabiye

Kurabiye Çiğdem'den:)








İçi Kayısı Reçelli Kurabiye:

*BU kurabiyenin özelliği  bir gece buzdolabında beklemesi.Yapıldıktan sonra derindondurucuda  saklananabilmesi.Gerektiği zaman hazır olan kurabiyeler derindondurucudan çıkarıp pişirilebilmesi:)

*  125 gr  tereyağ
*   125 gr  margarin
*   1/2  çay bardağı sıvıyağ
*   1  çay  bardağı  pudra şekeri

* Kabartam tozu
*vanilya
*un* yaklaşık 3 su bardağı . Hamur orta sertlikte olucak ne çok katı neden yumşak olucak.un kıvamı ayarlanmalı.

* Malzemeler karıştırılarak hamur yoğurulur.

*Kayısı reçelininden bir tanesi alınıp dörde bölünür.
*Ceviz büyüklüğün de kopartılan hamurun içine bir tane kayısı konur kapatılır.
*Hazırlanan kurabiyeler bir gece buzdolabında saklanır.
* 175 c de pişirilir.

*Kurabiyelerin üstlerine servis öncesi pudra şekeri serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder