Kurabiye Çiğdem'den:)
İçi Kayısı Reçelli Kurabiye:
*BU kurabiyenin özelliği bir gece buzdolabında beklemesi.Yapıldıktan sonra derindondurucuda saklananabilmesi.Gerektiği zaman hazır olan kurabiyeler derindondurucudan çıkarıp pişirilebilmesi:)
* 125 gr tereyağ
* 125 gr margarin
* 1/2 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay bardağı pudra şekeri
* Kabartam tozu
*vanilya
*un* yaklaşık 3 su bardağı . Hamur orta sertlikte olucak ne çok katı neden yumşak olucak.un kıvamı ayarlanmalı.
* Malzemeler karıştırılarak hamur yoğurulur.
*Kayısı reçelininden bir tanesi alınıp dörde bölünür.
*Ceviz büyüklüğün de kopartılan hamurun içine bir tane kayısı konur kapatılır.
*Hazırlanan kurabiyeler bir gece buzdolabında saklanır.
* 175 c de pişirilir.
*Kurabiyelerin üstlerine servis öncesi pudra şekeri serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder