31 Ocak 2011 Pazartesi

Paşa Mezesi







 PAŞA MEZESİ:

*Biber salçası
*Galeta unu
*Hardal
*Kimyon
*Zeytinyağı
*Ceviz
*Sarımsak
*Tahin


*Malzemelerin tam ölçüsünü veremiyeceğim.  Bunlar ana malzemeler.
Ölçüyü az tutmanız da yarar var ekmek üstüne sürülerek yenildiği için yaparken kıvamını ayarlamak lazım.
Galeta unu  yoktu evde ekmek içi çektim.Cevizi de ekledim. Blendırda hepsini sırayla çekerek mezeyi hazırladım.
Kimyon bir çay kaşığı kadar kulandım .Tuz kullanırken salçanız tuzlu ise dikkatli olun.
Tahinle de kıvamı ayarlayabilirisniz.

2 yorum:

  1. olsada yesek ellerinize sağlık .çok güzel görünüyor sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık şeker,bize de yaparsın dimi :)

    YanıtlaSil