DEREOTLU POAĞAÇA
***Ne zamandır burnumda kokusu vardı. Sıcacık fırından çıkmış, demlenmiş çayın yanında mis gibi eşlik etsin istedim. Dünde kendimce tarifle yaptım.
**** 2 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1/ 2 çay bardağı sıvı yağ
50 gr küp şeklinde doğranmış tereyağ
100 gr beyaz peynir (ufalanmış)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
1 kase ince doğranmış dereotu
1 çay kaşığı pul biber
un yaklaşık 3 su bardağı
*** Malzemeler karıştırılarak hamur yoğurlur.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye , ceviz büyüklüğünde hamurlar kopartılıp şekil verilir ve dizilir.
* bir yumurta sarısı çırpılır ve poağaçaların üzerlerine sürülüp, çörek otu serpilir.
190 c pişirilir.
ellerine sağlık canım.severek yerim dereotunu poğaçayada çok yakışıyor...
YanıtlaSilpişti olduk desene canım.harika olmuş.çaylada süper olur.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilÇOK HOŞŞ GÖRÜNÜYOOR:)
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM..
TATTIM UCUNDANN..
SEVGİLERİMLE..
:)