13 Nisan 2012 Cuma

Dereotlu Poağaça






DEREOTLU POAĞAÇA

***Ne zamandır burnumda kokusu vardı. Sıcacık fırından çıkmış, demlenmiş çayın yanında mis gibi eşlik etsin istedim. Dünde kendimce tarifle yaptım.


****  2  yumurta
          2 yemek kaşığı yoğurt
          1/ 2 çay bardağı sıvı yağ
           50 gr küp şeklinde doğranmış tereyağ
           100 gr beyaz peynir (ufalanmış)
            1  paket kabartma tozu
           1 çay kaşığı tuz
           1 çay kaşığı mahlep
           1 kase ince doğranmış dereotu
            1 çay kaşığı pul biber
            un yaklaşık 3 su bardağı

***  Malzemeler karıştırılarak hamur yoğurlur.

       Yağlı kağıt serilmiş tepsiye , ceviz büyüklüğünde hamurlar kopartılıp şekil verilir ve dizilir.

* bir yumurta sarısı çırpılır ve poağaçaların üzerlerine sürülüp, çörek otu serpilir.

190 c pişirilir.

3 yorum:

  1. ellerine sağlık canım.severek yerim dereotunu poğaçayada çok yakışıyor...

    YanıtlaSil
  2. pişti olduk desene canım.harika olmuş.çaylada süper olur.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. ÇOK HOŞŞ GÖRÜNÜYOOR:)
    ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
    TATTIM UCUNDANN..
    SEVGİLERİMLE..
    :)

    YanıtlaSil