5 Nisan 2012 Perşembe
Helva (kolay usul)
Kolay usul helva:
Bu helvayı yapmak kolay ve çabuk. Tam ölçü vereceğim ölçüleri azaltarak uygulayabilirsiniz.
*** 2 kase irmik
* 250 gr teremyağ+ 50 gr tereyağ ( isterseniz 250 gr tereyağ kullanabilirsiniz)
* Çam fıstığı
***Yağ ve çam fıstığı kavrulur yağ yanmamalı.
* İrmik eklenir kavrulur.
* Rengi bal rengine dönüşene kadar orta ateşte kavrulur.
*** 4 kase toz şeker eklenir karıştırılır.
** 4,5 kase soğuk su eklenir.
* Helva kaynayıncaya kadar ocak açık karıştırılır.
* Ocağın altı kısılır sıklıkla karıştırlır. Tencerenin kapağı kapalı olmalıdır.
* Pİlav üsulü demlendirilir. bir parça kağıt havlu tencereye kapatılır kapak kapanır demlenmeye bırakılır.
*** ÖLÇÜLER
2 Kase irmik
4 Kase toz şeker
4,5 kase su
250 gr tereyağ
*Dondurma eşliğinde ikram edilir.
Etiketler:
tatlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
yaşasınnn :) sonunda helvanın tarifi geldi,eline sağlık şeker nerelerdesin yine :)
YanıtlaSilUzun zamandır irmik helvası yapmadım,sizde görünce canım istedi,2 yaşındaki oğlum yemek yaparken bile rahat vermiyor fırsat bulursam yapabilirim,ellerinize sağlık...
YanıtlaSilLavantam canım merhaba nasılsın ?Gerçekten kolaymış bu tarifin ellerine sağlık.Sevgilerimle...
YanıtlaSil