9 Nisan 2012 Pazartesi
Kaldırayak Otu
Kaldırayak otu Karadeniz ce " kaldirik"
Fotoğrafta görüldüğü gibi , yıkama, ayıklama , doğrama işlemi . Ben kökleri, daha çamurlu diye ayrı yıkıyorum, sapları ayrı, yaprakları ayrı oldukça zahmetli .
Kaldırayak otu alınır. Zahmetli bir şekilde ayıklanır doğranır. (bence ıspanaktan daha eziyetli, ilk kez pişirdim ondan mı zor diyorum acaba?) :)
*Bana söylenen 1 kg kaldırayak 7-8 adet kuru soğan 6-7 yumurta
* Yıkanan otlar kaynar suda haşlanır süzülür.
* Tencereye soğanlar doğranır , önce az su ile pişirilir. Sıvı yağ eklenir,
* Soğanlarla otlar kavrulur.pul biber , karabiber , tuz
* Yumurtalar tencereye konulan yağda pişirilir . yumurtalar çok pişmeden hemen otlar eklenir.Karıştırılarak kavrulur.
Etiketler:
yemekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder