7 Nisan 2012 Cumartesi
Üzümlü Kek
*** 3 yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı süt
* 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya
* limon kabuğu rendesi
*1 çay bardağı kuru üzüm
* portakal kabuğu rendesi
* ( ben portakal kabuklarını haşlayıp acı suyunu döküp sonra biraz şekerle pişirdiğim minik doğranmış portakal kabuğuklarını kullandım.Derin dondurucuda streçe sarılı birer porsüyonluk şeklinde saklıyorum)
* 1 çorba kaşığı nişasta
* 2 su bardağı un ( kıvama göre un ilavesi yapılabilir.)
***Malzemeler sırasıyla çırpılır.
Yağlanmış unlanmış kalıba dökülür Hamurdan bir parça ayrılır kakao eklenir , kakaolu hamurda çember şeklinde dökülür.
* kekin üzerine üzüm, portakal kabukları serpiştirilir.
* 160 c de pişirilir.
Etiketler:
kekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
What a lovely cake..love the color and texture.
YanıtlaSilen sevilen geleneksel kekimizdir,eline sağlık çok güzel görünüyor..
YanıtlaSilmmmm...
YanıtlaSilmiss gibi bir lezzet daha..
portakallı lezzetlere asla hayır diyemiyorum:)
:)
ellerine sağlıkk canım..
mutlu hafta sonları...