5 Nisan 2012 Perşembe

Helva (kolay usul)








Kolay usul helva:
Bu helvayı yapmak kolay ve çabuk. Tam ölçü vereceğim  ölçüleri azaltarak uygulayabilirsiniz.

***  2  kase irmik

     * 250 gr teremyağ+ 50 gr tereyağ ( isterseniz 250 gr tereyağ kullanabilirsiniz)

     * Çam fıstığı

***Yağ ve çam fıstığı kavrulur yağ yanmamalı.
     *  İrmik eklenir kavrulur.
     *  Rengi bal rengine dönüşene kadar orta ateşte kavrulur.

***  4 kase toz şeker  eklenir karıştırılır.

  ** 4,5 kase soğuk su eklenir.
     * Helva kaynayıncaya kadar ocak açık karıştırılır.

      * Ocağın altı kısılır sıklıkla karıştırlır. Tencerenin kapağı kapalı olmalıdır.
    * Pİlav üsulü demlendirilir. bir parça kağıt havlu tencereye kapatılır kapak kapanır demlenmeye bırakılır.



*** ÖLÇÜLER
       2 Kase irmik
       4 Kase toz şeker
       4,5 kase su
       250 gr tereyağ


*Dondurma eşliğinde ikram edilir.

3 yorum:

  1. yaşasınnn :) sonunda helvanın tarifi geldi,eline sağlık şeker nerelerdesin yine :)

    YanıtlaSil
  2. Uzun zamandır irmik helvası yapmadım,sizde görünce canım istedi,2 yaşındaki oğlum yemek yaparken bile rahat vermiyor fırsat bulursam yapabilirim,ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Lavantam canım merhaba nasılsın ?Gerçekten kolaymış bu tarifin ellerine sağlık.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil