21 Mart 2013 Perşembe

Karışık Meyveli Tart














** Yaz ve kış meyveleri karışık bol meyveli tart.

*Hamur: 150 gr tereyağ  ( teremyağ )

               1, 5 - 2 su bardağı un
               3 çorba kaşığı toz şeker
               1 yumurta sarısı
               1/2 çay kaşığı kabartma tozu

*** Hamur yoğurulur.
   Tartın üstü için hamurdan 1/3 parça ayrılır.

Diğer parça hamur unlanmış tezgahta merdane ile açılır. 
Açılan hamur kalıba yayılır.
Çatalla hamura delikler açılır.
Hamurun üstüne nişasta serpilir.
Buzdolabında 15-20 dak bekletilir.

*** Bol meyveli iç

Benim deepfreez de yazdan kalma mürdüm erikleri, şeftali, vişne çekirdekleri ayıklanmış doğranmış bekliyorlardı.

 500 gr meyve tencerede 1/2 su bardağı toz şekerle pişirilir.
Bir süzgece geçirilip suyu süzdürülür.

1,5 k g elma 2 adet ayva soyulur .
Rendenin iri tarafından çekilir.
 1 adet yeşil elmada minik doğranır.

(Elmada sınır yok 2 kilo olursa daha da iyi olur)
( benim bir kase de portakal kabuğu reçelim vardı onlarıda ekledim)

Elmalar , ayvalar 1 çay bardağı kadar şeker ve 2 tatlı kaşığı tarçın eklenerek pişirilir.

Meyveler soğumaya bırakılır.

*** Kalıba meyveler doldurulur. Tümülüs tart şeklin de:)

Kapak için ayrılan hamur çeşitli şekillere kesilir dizilir.
Yumurta sarısı sürülür.

175 c de pişrilir.
ortanın bir alt rafında



6 yorum:

  1. Hayatımda hiç tart yapmadım sizin tarifinizi muhakkak deniycem

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık lavantam çiçek içek kesimli hamurların ne kadar şık durmuşlar tek kelime ile şahaneler sevgiler tatlımm..

    YanıtlaSil
  3. @Burçin benim diğer tart tariflerimi incelersen daha iyi sonuc alırsın:) ben nerdeyse 30 yıldır en severel yaptığım çeşittir.

    YanıtlaSil
  4. @Vişnap sağol canım :)yapıyoruz yenilikler işte :)

    YanıtlaSil
  5. üstteki şekiller ile çok şirin olmuş.

    YanıtlaSil
  6. HARİKA BİR SUNUM CANIM.BAYILDIM GÖRÜNTÜYE.ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER.

    YanıtlaSil