8 Mart 2014 Cumartesi

Çıtır Haşhaşlı




Yeşil mercimekli Haşhaşlı Yufka böreği

*** 2 adet yufka
* 1 kase haşhaş
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1  kase haşlanmış yeşil mercimek

*** Çekilmiş haşhaş, sıvı yağ ile karıştırılır ve akışkan hale getirilir.
* 1 su bardağı yeşil mercimek haşlanır ( tercihen minik doğranmış kuru soğanla 4-5 dakika pişirilir.)
* Mercimek karabiber ve tuzla lezzetlendirilir


*** Yufkanın  bir tanesi serilir.Her tarafına haşhaş sürülür. İkinci yufka da bu yufkanın üzerine ikinci kat serilir.
* ikinci kat yufkanın da her tarafına haşhaş sürülür.

* İki kat haşhaş sürülmüş yufka hazır
* Önce 4 sonra her parça 3 kesilir 12 adet böreklik üçgen elde edilir.
* Üçgenlerin geniş taraflarına bolca mercimek konur ve sarılır
*Sarılan böreklerin dışı da haşhaşa bulanır. tepsiye sıralanır.
* 180 c de pişirilir

*** bu börek bir gece önceden sarılıp buzdolabında bir gece saklanırsa çıtır hali daha da artmış olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder