29 Mart 2014 Cumartesi

Mısır Ekmeği Samsun







MISIR EKMEĞİ

*** Mısır  ekmeği Karadeniz bölgesinin her şehrin de, her kasaba , köyün de değişik tarifi olan bir ekmektir.
Tava, tepsi, fırın , kuzine, ocak gibi çeşitli pişirilme yöntemleri vardır. Sonuçta, hepsinin  lezzetli olduğu kesindir.

* Bu ekmeğe de ' Samsun usulü' diyelim dedik. Şafak, Hamide ve ben Lavanta hep beraber en güzel tarifi çıkarmaya çalıştık.
*Piştikten sonra, kahvaltı soframız hazırdı, test ettik onayladık.

* 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı mısır unu ( biz kavrulmuş un kullandık)
* 1 çorba kaşığı yoğurt
* 1 çorba kaşığı kaymak ( yoğurt kaymağı varsa süper)
*1 tatlı kaşığı tuz
* 1 yemek kaşığı şeker
* 3 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1/2 çay kaşığı karbonat

* Kaynar su

*** Bütün bu malzemeler, bir cam kasede karıştırılır.
* Çırpma teli kullanabilirsiniz.Bir yandan da kaynar su ilave edilir.
*  Hamurun kıvamı kek hamurundan biraz daha katı olmalıdır
* yağlanmış kalıba hamur dökülür.
*175 c de 30 dak yaklaşık pişirilir.

* Bu ölçüleri deneyerek bulduk sonuç güzeldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder