17 Ocak 2016 Pazar

Baklava Yufkasıyla Çıtır Börek

Baklava yufkasından pırasalı çıtır börek 









1/2 kg pırasa
1 adet havuç
bir avuç kadar kıyılmış lahana
Sebzeler 3_4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ da sotelenir

Bir kase kadar çökelek
Yoğurt kaymağı

3_4 adet baklava yufkası

pişirilecek kabın tabanı yağlanır
Birinci yufka serilir fırça ile yağlanır
diğer yufkada serilir yağ sürülür
üçüncü yufka da serilir

Sotelenmiş iç serilir yufkalar kapatılır
yağ sürülür 180 C pişirilir

Not baklava yufkası çabuk piştiğinden dolayı fırın kontrolü olmalı üst kısma yakın olmamalı



1 yorum:

  1. tepside denememeiştim ama nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil