23 Ocak 2016 Cumartesi

Kabak Pidesi

Kabak Pidesi dediğime bakmayın bu bir mubadil Balkanlar'ın reçetesi çok eakilerden gelen bir tarif
Kabaklı, pirinçli, soğanlı, patatesli böreklere Balkan Türkleri " pide" diye adlandırıyorlar 

Orjinalinde el açması baklavalık yufka olsada günümüzde pratik olan hazır baklava yufkası kullanarak hazırlanıyor

6 adet baklava yufkası her üç yufka bir rulo oluyor siz yufka sayısını artırabilirsiniz 

Birinci kat yayılır tereyağ ve sıvıyağ karışımı ile hazırlanan yağ yufkanın her yanına sürülür ikinci yufka ve üçüncü yufka serilir 
Yufkanın kenarına rendelenmiş tatlı kabağı konur biraz karabiber serpilir 
( ben bir parça toz şeker de serpiştirdim) 

Yassı rulo yapılır ve üçer parmak enlilikte kesilir tepsiye alınır 160 C de 10-15 dak pişirilir 
Yufka çok ince olduğu için çabuk pişer dikkat etmek gerek fırında 







1 yorum:

  1. Nefis bir lezzet olmuş,bende geçen sene balkabaklı sarı burma tatlısı yapmıştım,çok yakışmıştı..Bu daha pratik.ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil