26 Aralık 2011 Pazartesi

Pancar Salatası

Kırmızı Pancar Salatası





Sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmemiz gerektiğini söyleniyor. Ben çocukken turfanda vardı .Yazın yaz Sebze ve meyvelerini , kışında kış sebze ve meyvelerini tüketirdik.
Mevsim geçişlerinde öreneğin ilkbaharda yaz meyve ve sebzeleri çıkmaya başlayınca ilk çıkanlara "turfanda " denirdi.
Salatalarımızıda kış sebzelerinden yapalım salatalık domatesten uzak durmakta fayda var.
Kırmızı sebze yenmesi gerektiğini söylüyor uzmanlar .Kırmızı meyva ve sebzelerde antioksidan özelliklerinden  bolca tüketimelidir.



***Kırmızı pancarın toprak içindeki yumrularının kırmızı renkte olduğunu belirten Arı, "Meyve ve sebzelerdeki kırmızı renk, bu bitkinin antioksidan özellik taşıdığını gösterir. Antioksidan da güç, sağlık demektir. Kırmızı pancara rengini veren pigmentler kansere karşı savaşta etkili bir sebze olmasını sağlıyor" .
"Kırmızı pancar A, B, C ve P vitaminlerinden zengindir. İştah açıcı, besleyici özelliği vardır.









Kırmızı pancarı rendeliyip salataya karıştırılıldığı gibi ayrıca pancarı soyup iince doradıktan sonra limon zeytinyağı, tuz ekleyerek lezzetlendirilebilir.


İşte en son hali salatanın. Bütün sebzelerin buluştuğu bir tabak. Limon, zeytinyağı, tuz , balzamik sirke ile yapılan sosla tatlandırılıyor:)

4 yorum:

  1. ellerine sağlık çok severim bende sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ellerıne sağlık canım harıka bır salata olmus,sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, taze yapılmış salatanın yerini ne tutar ki, çok faydalı bir okadar da zahmetli...
    Ellerinize sağlık.
    Mutlu, sağlıklı, huzurlu yeni bir yıl diliyorum sevdiklerinizle, sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Yeni yılın sağlık huzur mutluluk getirmesini dilerim.. tüm dilekleriniz gerçek olsun.. mutlu yıllar..

    YanıtlaSil