5 Nisan 2012 Perşembe

Patlıcanlı Bulgur Pilavı




                              Bol sebze doğranır....



Bulgur pilavı pişirmeye başlarken elinizde bulunan sebzeleri kullanın lezzete lezzet katılıyor...

*** 1 kase  pilavlık bulgur.

** 2  tane irice kuru soğan doğranır
  * 3-4 adet patlıcan soyulup diklemesine dörde bölünüp kuşbaşı doğranır
  *  1-2 adet kırmızı köz biber ince doğranır
  *2-3 adet yeşil biber
   * 1/2 çay bardağı zeytinyağı
    * 1 adet kırmızı minik acı biber yada pul biber
    * tuz, karabiber
   * bir yemek kaşığı biber salçası
   * 1 yemek kaşığı domates salçası
   * bol kuru nane, fesleğen

*** bulgur , nane, fesleğen hariç diğer malzemeler kavrulur
     * sebzeler fazla pişirilmemelidir
     * bulgur ve nane, fesleğen eklenir
      *pilavın üstüne çıkacak kadar su eklenir ara sıra karıştırılıp suyu kontrol edilerek pişirilir.


6 yorum:

  1. mmmm..
    miss miss:)
    bunu yapmalıyım akşam yemeğine lavantaam:)
    ellerine sağlık canım..
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. bulgur pilavının en sevdiğim halidir,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlıkk canım..sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ve ne tesadüf ben de dün yaptım aynısından Lavantam .Bulgur pilavının en sevilen halidir bizde afiyetle sevgiler canımm..

    YanıtlaSil
  5. deneyeceğim kesin.. çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  6. Sitenizde gezinirken çok güzel paylaşımlar gördük Buzboru olarak başarılarınızın devamını diler.

    YanıtlaSil