1 Mart 2016 Salı

Ay Çöreği

1 ölçü maya

1 su bardağı su 
1 paket maya 42 gr 
1 tepeleme yemek kaşığı şeker 
1 tatlı kaşığı tuz 
Karıştırılır 
Yoğurma kabına alınır üzerine 1 su bardağı un elenir karştırılmaz üstü örtülür mayalanma beklenir unun üstüne mayanın göz göz kabardığını görüceksiniz 

Maya hazır üstüne 
100 gr margarin 
1çay bardağı süt 
1 yumurta sarısı 
3 su bardağı un ele yapışmayan hamur yapılır un kontrollü eklenebilir 

İç Harç 
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz 
1 su bardağı üzüm 
Tarçın 
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1/2 su bardağı süt 
1 paket kakaolu bisküvi
2 yumurta akı 
Bunlar yoğurulur iç harç hzırlanır

Hamur yoğurulur mayalandırılır 
Mandalina büyüklüğünde parçalar alınır açılır iç harç konur ay şekli verilir 

2 yımurta sarısı ve 1 yemek kaşığı şeker çırıpılır sürülür 
Tepsi mayası bekletilir 
Ön ısıtma yapılmayan yani soğuk  fırında 

Yavaş yavaş pişirilir 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder