15 Mart 2016 Salı

Galeta Unlu Çörek

En pufudik çörek burada:) 
İçine isterseniz peynir, kıyma, patates,ıspanak koyup sarabilirsiniz yada boş sarıp peynir reçelle yiyebilirsiniz 





1su bardağı ılık su 
1 küp maya 42 gr maya 
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz hepsi karıtırılır 
1su bardağı un elenir karıştırmadan kabun üstü kapatılır göz göz olana kadar mayanın kabarması beklenir 

Kabaran mayanın üzerine
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ 
1 çorba kalığı mahlep 

Hamur un eklenerek ele yapışmayan bir kıvamda hazırlanır 

Hamur 5 parçaya bölünür

200 gr yumşak tereyağ

Her bir beze servis tabağı kadar açılır
Her açılına parça tereyağ ile yağlanır üst üstte konur 

Hepsi topluca açılır kocaman bir daire elde edilir 
Üçgenlere kesilir rulo yapılır

Galeta unuyla panelenir çörekler 
Tepsi mayasında 15-20 dak bekletip 
180 c soğuk fırına konur
Mayalılar ön ısıtma yapılmayan fırında yavaş pişmesi saplanır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder