15 Mart 2016 Salı

Çikolatalı Profiterol (choux)

Choux 
Şuale hamuru

1 su bardağı tencereye alınır kaynatılır
1su bardağı un
1 fiske tuz 
1 tatlı kaşığı şeker
Diğer malzemelerde eklenir hamur kendini toplayana kadar karıştırlır 

Soğuması için alınır 1 paket vanilya eklenir 

Soğuyan hamura tek tek 4 adet yumurta kırılır yoğurulur her yumurta tek tek hamura yedirilir

Sıkma torbasına alınır 




İç Kreması
2 yumurta sarısı
80 gr un
180 gr şeker 
Vanilya 
1/2 lt süt 
Karıştırarak pişirilir 

1su bardağı süt 1 paket krem şanti çırpılır kremaya eklenir 

Üst krema Galzür 
İstenirse hazır çikolata sos kullanılabilir 

1 yumurta
1 dolu yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı şeker
3 kaşık kakao
40 gr çikolata
1/2 lt süt 
Karıştırılarak pişirilir 
50 gr tereyağ eklenir 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder