1 Mart 2016 Salı

Vişneli Çilekli Cheesecake

  
 1.Aşama
20 cm kelepçeli kalıp
Kalıbın altına yağlı kağıt serilir 
180 gr Torku tam buğday bisküvi rondoda çekilir
oda sıcaklığında 80 gr tereyağ 
1_2 yemek  kaşığı çekilmiş fındık

hepsi yoğurulur kalıba sıkı şekilde yayılır 
buzdolabına konur 







3. Aşama
Sosunu dondurucuda olan çekirdekleri çıkarılmış vişneden hazırlayınca çileklerle de süslemek kaldı

Vişneli Sos
bir çorba kasesi vişne 1 _2 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı nişasta 
1/2 çay bardağı su 
bu sosu servis öncesi 1_2  saat önce yapılmalıdır 
hepsini küçük bir sos tenceresinde pişirebilirsiniz


2.Aşama
Tersten başladım peynirli keki anlatmaya fakat üst sos önceden kafanızda şekillenmeli 

500 gr labne 
180 gr pınar beyaz peynir
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı  kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı un
200 ml süt kreması
3 yumurta 

Labne ve peynirin  suyu süzülür
şeker eklenir çırpılır
un nişasta eklenir
çırpılır
her yumurta eklendiğinde çırpılır  sonra diğeri kırılır

en son krema eklenir 
peynirli kısımda hazır


Kalıp hazırdır bisküvilerin üstüne bu sos dökülür
fırın ayarı 150 C de  50 -60 dakika 
fırının içine  ısıya dayanıklı bir kapta sıcak su konur kek çatlamasın diye

Kek pişince fırında soğuması beklenir 

Mutfak ortamında üstü açık  4 saat  buzdolabında bir gece bekletilir 

*Biz sabırsız olduğumuzdan bu keki sabah yapmıştım akşam misafirlere ikram ettim fakat bir gün sonra çok daha güzel olmuştu 













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder