15 Mart 2016 Salı

Tulumba Tatlısı

Tulumba Tatlısı yada Hanımgöbeği yapmak istiyorsanız buyrun tarifi








Choux yada şuale hamuru 

3 su bardağı su 
Bir tencereye alınır kaynaması beklenir
75 gr margarin atılır
1 tatlı kaşığı şeker 
1 çay kaşığı tuz 
Eklenir 
450 gr un eklenir 
Hızlıca karıştırılır hamur toplanmaya başlayınca olmuş demektir ocaktan alınır ve geniş bir kaba alınır soğuması saplanır

Vanilya eklenir
Ilınan hamura tek tek yumurta kırlımaya başlanır ve yoğurulur küçük ise 7 yumurta büyükse 5-6 yumurta kırılır 
Her kırılan yumurtadan sonra yoğurulur
Hamur ele yapışan bir kıvamda olmalıdır

Şurup 
1 lt su 
6 su bardağı şeker (1.250gr) 
Bir dilim limon 
Şerbet kaynatılır soğumaya bırakılır

Hamur sıkma torbasına alnır 
Soğuk sıvıyağa tulumba tatlısı sıkılır
Yine soğuk sıvıyağa hanım göbeği halka yapılarak yerleştirilir 
Kabarmaları hesaba katılmalıdır yoksa tencere dolar

Kabarana kadar karıştırmamak lazım
Pişen tatlılar yağdan şerbete atılır iki dakika sonra servis tabağına alınır  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder