1 Mart 2016 Salı

Pastane Poğaçası

14 adet soğuk fırına konur 175 c pişirilir




1 ölçü maya hazırlanır 
1 su bardağı ılık su
1 küp maya 42 gr
1 tatlı kaşığı tuz 
Hepsi karıştırılır 
Üzerine 1 su bardağı un elenir ve karıtırılmaz üstü kapatılır mayanın göz göz olması beklenir unun da aşağıya doğru indiğini görürsünüz 

Maya kabarmıştır 

500 gr margarin
6 yumurta 3 yumurta sarısı ayrılır üstüne sürmeye 
1 kg un 
Çörek otu susam 

Hamur yağourulur 
80 gr bezeler yapılır 
Şekil verilir iç konur kapatılır 
Tepsiye dizilir 
Yumurta çörekotu serpilir 
Tepsi mayasında bekletilir 
Fırına verilir 

*mayalılar soğuk fırına verilir yavaş yavaş içli pişmesi sağlanır
* her zaman unun yarısı yap kullanılır örneğin 1 kg un= 500 gr yağ 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder