4 Mart 2016 Cuma

Papatya Bisküvisi Tartölet

Franjipanlı tartöletler süslenince papatya gibi oldular 

Franjipan hazırlayalım önce 

250 gr kavrulmuş fındık veya ceviz  rondoda çekilir 
3 yumurta 
100 gr pudra şekeri 
1/2 çay bardağı bal veya kayısı marmelatı 


150 gr margarin
150 gr un (12 yemek kaşığı )
Mikserle yada tezgahta bıçakla kıyılarak hamur kum tanesi gibi yapılır 

2 yumurta sarısı
50 gr pudra şekeri
Vanilya ve bir fiske kabartma tozu 
Eklenir yoğurulur 

Tartölet kalıplarına hamurlar yerkeştirilir
Franjipanlar kaşıkla doldurulur 180 c pişiirlir 
Fırından çıkınca kayısı marmelatı fırçayla sürülür
Badem limon kabuğu ile papatya yapılır 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder