15 Aralık 2009 Salı

Ebegümeci Yemeği



EBEGÜMECİ YEMEĞİ:

1 bağ  ebegümeci  (yaklaşık 1/2 kg )
1 adet kurusoğan
2 çorba kaşığı  zeytinyağı
2 çorba kaşığı bulgur,
1 çorba kaşığı domates salçası
tuz

Ebegümeçleri yıkanıp doğranır, tekrar yıkanır . tencereye kurusoğan doğranıp zeytintağı ile kavrulup, 1 kaşık domates salçası eklenir.  ebegümeçleri eklenip. bulgur ve tuz ilave edilir. az az su ilavesiyle pişirilir.

bu ot yemeği yeşillik sevenler için iyi bir fikir:))

3 yorum:

  1. BİLİYORMUSUN ?
    HİÇ TATMADIM !!!
    (bende şaşırdım şimdi :)

    YanıtlaSil
  2. Benim anneannem yapardı,ama hiç yemedim.. şifalı bir yemek.. ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Yemeğinide kavurmasınıda çok severim..Dolapta iki bağ kavurmasını yapacak gibiyim..
    Eline sağlık arkadaşım...Burda pazardan aldımdı ben geçenlerde çok yakın bir ilçeye gitmiştik portakal ağaçlarının dipleri ebegümeci doluydu..Ve ben çok kalabalıktık durupta koparmaya utandım..Bilmeyen söz eder diye:( Halada aklımda valla:))))

    YanıtlaSil