EBEGÜMECİ YEMEĞİ:
1 bağ ebegümeci (yaklaşık 1/2 kg )
1 adet kurusoğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı bulgur,
1 çorba kaşığı domates salçası
tuz
Ebegümeçleri yıkanıp doğranır, tekrar yıkanır . tencereye kurusoğan doğranıp zeytintağı ile kavrulup, 1 kaşık domates salçası eklenir. ebegümeçleri eklenip. bulgur ve tuz ilave edilir. az az su ilavesiyle pişirilir.
bu ot yemeği yeşillik sevenler için iyi bir fikir:))
BİLİYORMUSUN ?
YanıtlaSilHİÇ TATMADIM !!!
(bende şaşırdım şimdi :)
Benim anneannem yapardı,ama hiç yemedim.. şifalı bir yemek.. ellerine sağlık...
YanıtlaSilYemeğinide kavurmasınıda çok severim..Dolapta iki bağ kavurmasını yapacak gibiyim..
YanıtlaSilEline sağlık arkadaşım...Burda pazardan aldımdı ben geçenlerde çok yakın bir ilçeye gitmiştik portakal ağaçlarının dipleri ebegümeci doluydu..Ve ben çok kalabalıktık durupta koparmaya utandım..Bilmeyen söz eder diye:( Halada aklımda valla:))))