İÇ PİLAV:
1 kase pirinç yarım saat önceden sıcak suyla ıslatılır.
100 gr kadar tavuk ciğeri haşlanır.
Tencereye 1 adet kurusoğan ince doğranır
1 kaşık tereyağı, 4 _5 çorba kaşığı zeytinyağı( veya sıvıyağ)eklenir
1 dolu çorba kaşığı çam fıstığı eklenerek soğanla kavrulur.(soğanlar yanmasın)
yıkanan pirinçler eklenir kavrulmaya devam edilir.
Tuz, bir tatlı kaşığı yenibahar, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı karabiber, 2 tatlı kaşığı kuş üzümü eklenir bir kez karıştırıldıktan sonra suyu eklenir.( benim pirincim Osmancık Bafra pirinci bire bir su kaldırıyor. pirinciniz ne kadar su kabul ediyorsa o kadar su ekleyin)
suyu ekledikten sonra tavuk ciğerini de ekleyin.tencerenin kapağını kapatın. sıcak su eklediyseniz hemen kaynamaya başlar . sadece 15 dakika kısık ateşte tutulur.daha sonra demlenmesi beklenir.
Ciğerlimi pişirdin tatlım? Çok nefis görünüyor..))Afiyetler olsun sizlere..Sevgilerle kal daima..))
YanıtlaSilTam bir görsel şölen olmuş,hem lezzetli hem ihtişamlı bir pilav...
YanıtlaSilellerine sağlık...
mutlu hafta sonları..