28 Aralık 2009 Pazartesi

Portakallı Kereviz



PORTAKALLI KEREVİZ:
Kerevizler limon suyu sıkılmış suyun içine soyulup dilimlenir.
Halka halka veya halkalar dörde bölünerek doğranır.
Tencerenin dibine bir baş kurusoğan doğranır, isteğe bağlı 1 veya  2 adet havuç doğranır.
kerevizler sıralanır.  yaklaşık 2 adet portakalın suyu sıkılıp kerevizlerin üzerine dökülür.
istenirse kerevizin yeşil yapraklarıda doğranır.
en son varsa sızma zetinyağı gezdirilip, tuzuda eklendikten sonra orta ateşte pişirilir.
*bu yemekde kavurma işlemi yoktur bütün sebzeler çiğden aynı anda tencereye konur.

3 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım, kerevizin tam da zamanı, denemek lazım.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ben pırasayı portakallı yapıyorum,
    o da çok lezzetli oluyor..

    YanıtlaSil
  3. Aklım perde pilavında kaldı,kendi özel tenceresinde şahane olmuş.. kerevizde çok severim,ellerine sağlık...
    Şimdiden sağlıklı,huzurlu,mutlu bir yeni yıl diliyorum...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil