PORTAKALLI KEREVİZ:
Kerevizler limon suyu sıkılmış suyun içine soyulup dilimlenir.
Halka halka veya halkalar dörde bölünerek doğranır.
Tencerenin dibine bir baş kurusoğan doğranır, isteğe bağlı 1 veya 2 adet havuç doğranır.
kerevizler sıralanır. yaklaşık 2 adet portakalın suyu sıkılıp kerevizlerin üzerine dökülür.
istenirse kerevizin yeşil yapraklarıda doğranır.
en son varsa sızma zetinyağı gezdirilip, tuzuda eklendikten sonra orta ateşte pişirilir.
*bu yemekde kavurma işlemi yoktur bütün sebzeler çiğden aynı anda tencereye konur.
Ellerine sağlık canım, kerevizin tam da zamanı, denemek lazım.
YanıtlaSilsevgiler
ben pırasayı portakallı yapıyorum,
YanıtlaSilo da çok lezzetli oluyor..
Aklım perde pilavında kaldı,kendi özel tenceresinde şahane olmuş.. kerevizde çok severim,ellerine sağlık...
YanıtlaSilŞimdiden sağlıklı,huzurlu,mutlu bir yeni yıl diliyorum...
Sevgiler...