12 Mayıs 2010 Çarşamba

Çörekotlu Poağça


Bu poağça  süt kaymağı veya yoğurt kyamağı ile yapılırsa şahane oluyor:) eğer yoksa yerine yoğurt kulanabilirisniz.

1 çay bardağı kaymak yoğurt kaymağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
2 yumurta 1 tanesinin sarısı ayrılır üzerine sürülür.

alabilidği kadar un    
*bu ölçüler  çoğaltılabilir.

hamur yoğurulur. cevzi büyüklüğün de parçalar alınır.( içi ezilmiş peynir ve kıyılmış maydonoz)
hamur parçalrınıniçine iç konularak kapatılır: yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir.
180 c de pişirilir.  sıcak servis yapılır :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder