25 Mayıs 2010 Salı

Topik Poağçalar


125 gr margarin (tercih tereyağı)
1 nescafe fincanı  yoğurt
1 nescafe fincanı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un ( güzel yumşaklıkta bir hamur)

İÇ: haşlanmış patates rendelenir.
rendelenmiş kaşar.

hamurdan istenilen büyüklükte koparılır.
içine , patates ve kaşar konur ve yuvarlak hale getirilir.

bu hazırlanan topikler bir gece buzdolabın da  bekletilir.
fırına vermeden önce yumurta akı sürülür. galeta ununa bulanır. 180 c de pişirlir:)

1 yorum:

  1. ne güzel bir tarif,denemek isterim.Ellerine saglik canim.O kadar cok yogunumki sizleri ziyaret etmeyi ,sayfamla ilgilenmeyi özlüyorum. Sana kucak dolusu sevgilerimi biraktim.Güzel bir hafta diliyorum:)

    YanıtlayınSil