13 Mayıs 2010 Perşembe

Üzümlü Mısır gevrekli Kurabiye


 KURU ÜZÜMLÜ MISIR GEVREKLİ  KURABİYE:

        2 adet yumurta  ( 1 sarı üzerine sürmek için ayrılır:)
        2  çay bardağı  şeker
        2   çay bardağı kuru üzüm
        250  gr margarin
         1 çay bardağı çekilmiş ceviz
         1 adet  kabartma tozu
         1  çay bardağı  mısır nişastası
          1/2 çay bardağı portakal kabuğu rendesi veya deepfreez de saklanan ince doğranmış portakal kabuğu
          2 çorba kaşığı hindistancevizi
         alabilidiği kadar un normal yumşaklıkda olana kadar un eklenir.

         1 kase corn falkes   mısır gevreği

    Hamur güzelce yoğrulur. Hanurdan bir parça kopartılıp rulo haline getirilir: Rulo hamur   3 cm eninde kesilir ve elle düzleştirilir. ( hafif bastırınız)  önce yumurta sarısına  daha sonra mısır gevreğine  batırlılarak bulanır.
Diğer kalan hamurda aynı şekilde 15 cmlik rulolar halinde hazırlanıp aynı şekilde dilimenir..
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye  dizlir .  175 c de pişirilir.

        

3 yorum:

  1. ooohhh sonrada çıtır çıtır çayın yanında yenir afiyetler olsuuuuun:))

    YanıtlaSil
  2. Farklı ve çok leziz bir görüntü.. ellerine sağlık..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. degisik güzel bir tarif canim ellerine saglik. Diyet yapiyorum diye misafirden misafire artik böyle seyleri yapiyorum. Biraz egoistlik oluyor ev halkina ama napiim ,o kadarda olcak.Sizlere afiyetler olsun.Sana güzel bir pazar diliyorum canm,sevgiyle kal:)

    YanıtlaSil