12 Mayıs 2010 Çarşamba

Merengli Ayvalı Tatlı




l -   1 kilo ayva rendelenir.
1  çay bardağı  şeker ve gıda boyası eklenerek pişirilir.
dikdörtgen cam kaba ayva döşenir.

ll.
 3 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı un
1 litre sütle
karıştırılarak pişirilir.
2 paket kremşanti 1 su bardağı sütle çırpılır
soğuyan kremaya eklenir
krema tekrar çıpılır. ayvaların üstüne serilir.

lll.

3 yumurta akı 1 çay bardağı şekerle çırpılıp kar haline getirilir.

bu üçünce aşamsın da
 kar haline gelen yumurta aklarıda serilir.

Fırının ızgarası yakılır ve mereng kızartılır. ( çok kısa sürede kızardığı için başından ayrılmayınız)
dinelene tatlı servise hazırdır.


2 yorum:

  1. Benim içinde yeseydin bir dilim canım..Kim yaptı??Öpüyorum kocaman..

    YanıtlayınSil
  2. hem değişik hemde çok lezzetli olduğuna eminim ayva alır almaz deneyeceğim inşaallah sevgiler

    YanıtlayınSil