İstenilen meyve ile süslenebilir.
Baton şeklin de hazırlanan pastanın özelliği kesmesi. Verev şeklin de kesiceksiniz:)
Verev petibör çikolatalı pasta:
Kutusunu beğendiğim için bir kutu petibör çoko içi krema kaplı bisküvilerden almışım:)) çünkü, petibörlerin içinin dolgulu olduğunu yiyince anladım:( ben de dolgulu bisküvi sevmediğim için bu eski tarif aklıma geldi.
Ben halbu ki petibörleri aldığım sakızlı ve güllü lokumları arasına koyarak yemek niyetindeydim:))neyse boğazım öttü yine:))
YAPILIŞI:
1 paket çikolata sosu yada çikolatalı puding (hangisi elde varsa:)
2 paket (küçük boy) petibör bisküvi
süsleme malzemesi
Puding üzerin de yazar miktarda ki kadar sütle pişirilir. yaklaşık 3 su bardağı oluyor.
kaynamaya başlayınca ocak minicik yanıcak şekil de kısılır.
Bisküviler pudingin içine tek tek atılır hemen alt üst yapılıp alınır. dik bir şekil de dizilir.
*(Bu işlem tek tek yapılmalıdır bisküvi tencere için de tutulmamalıdır.)
En son kalan puding de kaşıkla baton şeklin de hazırlanan pastanın üzerine dökülür.
Buzdolabın da üç saat dinlenmelidir .
Kesme işlemi verev olmalıdır.
annemde hep böyle keser. bende ne zaman yapsam aynı:) eline sağlık canım
YanıtlaSilCanım çok güzel görünüyor,ellerine sağlık..
YanıtlaSilBayramını kutlayıp kocaman öpüyorum seni..Sevgiler..
Ellerine saglik canim..harika gorunuyor, narlar cok yaki$mis belli..optum..
YanıtlaSilunuttum iyi bayramlar....sevgiler..
YanıtlaSilBen pastadan çok tabağa takıldım tabak çok güzelmiş çook.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilFatoş