14 Kasım 2010 Pazar

Verev Petibör Pasta -Zebra desen pasta




İstenilen meyve ile süslenebilir.




Baton şeklin de  hazırlanan pastanın özelliği kesmesi. Verev  şeklin de kesiceksiniz:)







Verev petibör çikolatalı pasta:

Kutusunu beğendiğim için  bir kutu petibör çoko içi krema kaplı bisküvilerden almışım:)) çünkü, petibörlerin içinin dolgulu olduğunu yiyince anladım:( ben de dolgulu bisküvi sevmediğim için  bu eski tarif aklıma geldi.
Ben halbu ki petibörleri aldığım sakızlı ve güllü lokumları arasına koyarak yemek niyetindeydim:))neyse boğazım öttü yine:))


YAPILIŞI:

1  paket çikolata sosu yada çikolatalı puding (hangisi elde varsa:)

2  paket (küçük boy)  petibör bisküvi

süsleme malzemesi

Puding üzerin de yazar miktarda ki kadar sütle pişirilir. yaklaşık 3  su bardağı oluyor.

kaynamaya başlayınca ocak minicik yanıcak şekil de kısılır.

Bisküviler pudingin içine tek tek atılır hemen alt üst yapılıp alınır. dik bir şekil de dizilir.
*(Bu işlem tek tek yapılmalıdır bisküvi tencere için de tutulmamalıdır.)

En son kalan puding de kaşıkla baton şeklin de hazırlanan pastanın üzerine  dökülür.

Buzdolabın da üç saat dinlenmelidir .

Kesme işlemi verev olmalıdır. 




5 yorum:

  1. annemde hep böyle keser. bende ne zaman yapsam aynı:) eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. Canım çok güzel görünüyor,ellerine sağlık..

    Bayramını kutlayıp kocaman öpüyorum seni..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik canim..harika gorunuyor, narlar cok yaki$mis belli..optum..

    YanıtlaSil
  4. unuttum iyi bayramlar....sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Ben pastadan çok tabağa takıldım tabak çok güzelmiş çook.Ellerinize sağlık.

    Fatoş

    YanıtlaSil