Aşure pişirdim.
Buğday almıştım , köylü buğdayı. Niyetim çimlendirmekti ve çimlenen buğdayları salataya katmaktı:) olmadı aşure oldulular.
Buğday suda bekletilip haşlanır.
Haşlanmış nohut
Bol kuru üzüm
Kuru kayısı
Karanfil
portakal dilimleri, fındık,
*kuru incir ıslatılır, doğranır sadece kaselere konur
*aşureye eklenrise aşure kara olur
tarçın, toz şeker tadına bakarak eklenir.
nar taneleri, kuş üzümü, çam fıstığı
Aşureyi erkenden pişirip yemişsin Lavantam ellerine sağlık vallahi canım çekti kızım da ne zamandır söyleyip duruyor bende pişirsem iyi olacak sanırım değilmi misssler gibi:)
YanıtlaSilmalzemesini de bolca koymuşsun ooohhhh yemede yanın da yat:))))
size afiyetler olsun
sevgiler
Ellerine sağlık,çok güzel olmuşlar,bol narlı..
YanıtlaSilAşureyi eşim çok sever..Ama aşure zamanı haricinde pek yapmıyorum açıkçası..
Sanki o zamana has bir tatlıymış gibi,sen yapmışsın ve ne güzel olmuş,hazırda nar da varken denemek lazım :)
Hayırlı cumalar..
Kabuklu muydu buğdayların? Yoksa filizlenmezler, biliyorsundur ya... Aşureye bayılırım ama kaç yıldır yapamıyorum, yemeyeyim diye. Yoksa memnuniyetle koca bir tencereyi yiyebilirim!
YanıtlaSilTijencim kabuklu değiller:( demek ki kabuklu almalıyım:) sağol ben de zaten yaptım ve yedim :))
YanıtlaSil