4 Kasım 2010 Perşembe

Aşure




Aşure pişirdim.
Buğday almıştım , köylü buğdayı. Niyetim çimlendirmekti ve çimlenen buğdayları salataya katmaktı:) olmadı aşure oldulular.

Buğday suda bekletilip haşlanır.
Haşlanmış nohut
Bol kuru üzüm
Kuru  kayısı
Karanfil
portakal dilimleri, fındık,
*kuru incir ıslatılır, doğranır sadece kaselere konur
*aşureye eklenrise aşure kara olur
tarçın, toz şeker tadına bakarak eklenir.
nar taneleri, kuş üzümü, çam fıstığı

4 yorum:

  1. Aşureyi erkenden pişirip yemişsin Lavantam ellerine sağlık vallahi canım çekti kızım da ne zamandır söyleyip duruyor bende pişirsem iyi olacak sanırım değilmi misssler gibi:)
    malzemesini de bolca koymuşsun ooohhhh yemede yanın da yat:))))
    size afiyetler olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık,çok güzel olmuşlar,bol narlı..
    Aşureyi eşim çok sever..Ama aşure zamanı haricinde pek yapmıyorum açıkçası..
    Sanki o zamana has bir tatlıymış gibi,sen yapmışsın ve ne güzel olmuş,hazırda nar da varken denemek lazım :)
    Hayırlı cumalar..

    YanıtlaSil
  3. Kabuklu muydu buğdayların? Yoksa filizlenmezler, biliyorsundur ya... Aşureye bayılırım ama kaç yıldır yapamıyorum, yemeyeyim diye. Yoksa memnuniyetle koca bir tencereyi yiyebilirim!

    YanıtlaSil
  4. Tijencim kabuklu değiller:( demek ki kabuklu almalıyım:) sağol ben de zaten yaptım ve yedim :))

    YanıtlaSil