24 Kasım 2010 Çarşamba

Yenibaharlı Tavuklu Pilav



  Yenibaharlı , tavuklu, fıstıklı, kuş üzümlü pilav.

Tavuklar haşlanır didiklenir.

Piriniç bire bir şeklinde hazırlanır. Bir kase pirinç , bir kase.

Pirinçler tuzlu, sıcak suda yarım saat bekletilir.

Pirinçler yıkanıp bir tavada bir parça tereyağ biraz da sıvıyağ ( yağa oranını kendiniz ayarlayın)

Tava da kavurulan pirince  1 tatlı kaşığı yenibahar
                                         1 tatlı kaşığı tuz
                                         1 çay kaşığı tarçın
                                         1 çay kaşığı karabiber
                                         1 çorba kaşığı çam fıstığı ( pirinçler kavrulurken eklenmeli)
                                          1 çorba kaşığı kuş üzümü

*Bunların hepsi eklenir
Tencerenin dibine tavuklar döşenir.
Pirinçler tavukların üzerine pirinçler kaşık yardımıyla serilir.
Su eklenip pişirilir. dinlendirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder