24 Kasım 2010 Çarşamba
Yenibaharlı Tavuklu Pilav
Yenibaharlı , tavuklu, fıstıklı, kuş üzümlü pilav.
Tavuklar haşlanır didiklenir.
Piriniç bire bir şeklinde hazırlanır. Bir kase pirinç , bir kase.
Pirinçler tuzlu, sıcak suda yarım saat bekletilir.
Pirinçler yıkanıp bir tavada bir parça tereyağ biraz da sıvıyağ ( yağa oranını kendiniz ayarlayın)
Tava da kavurulan pirince 1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı çam fıstığı ( pirinçler kavrulurken eklenmeli)
1 çorba kaşığı kuş üzümü
*Bunların hepsi eklenir
Tencerenin dibine tavuklar döşenir.
Pirinçler tavukların üzerine pirinçler kaşık yardımıyla serilir.
Su eklenip pişirilir. dinlendirilir.
Etiketler:
pilavlar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Basit ama etkili bir tarif olmuş, yapanlara afiyet olsun.
YanıtlaSil