2 Aralık 2010 Perşembe
Çevirme Çorba (yoğurtlu çorba)
Çevirme Çorba ( yoğurtlu çorba)
*Kütahya yöresine aittir.
Genel de göz kararı yaptığım için tam ölçü vermeden tarif edicem.
*Süzme yoğurt bir çorba kasesi kadar ( bol yoğurtlu olursa çorbanında lezzeti artıyor)
* bir küçük çay bardağı yıkanmış pirinç
*2 çorba kaşığı un
* 1 adet yumurta
* Pirinç hariç diğer malzemeler çırpılarak karıştırılır.
*Pirinç de eklenir.
*Su ekleyerek koyu kıvamda olan çorbanın normal kıvamı sağlanır.
*Ocağa konan tencerenin başından ayrılmadan, sürekli ÇEVİREREK kaynama noktasına çıkana kadar karıştırılır.
*Fokurdamaya başlayınca ocak orta ısıya alınır ve pirinçler pişene kadar kaynatılır.
*pişen çorbaya tuz eklenir.
*tereyağ ve sıvıyağ karşımında kuru nane, toz biber yakmadan kavrulup çorbanın üstüne gezdirilir.
Etiketler:
çorbalar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
çok güzel görünüyor
YanıtlaSilen yakın zamanda denerim.
Elinize saglık
merhaba yeni tanıştım çok hoşuma gitti canım ççektii yutkundurduu şöyle bir :)) ellerinizee sağlıkk blogunuzz çok hoşuma gitti çok güzell paylaşımlarr
YanıtlaSilDeneyin haber verin gerçekten lezetli oluyor:))
YanıtlaSil