2 Aralık 2010 Perşembe

Çevirme Çorba (yoğurtlu çorba)



    Çevirme Çorba ( yoğurtlu çorba)

    *Kütahya yöresine aittir.

Genel de göz kararı yaptığım için tam ölçü vermeden tarif edicem.

*Süzme yoğurt  bir çorba kasesi kadar ( bol yoğurtlu olursa çorbanında lezzeti artıyor)
 * bir küçük çay bardağı yıkanmış pirinç
*2 çorba kaşığı un
* 1  adet yumurta

* Pirinç hariç diğer malzemeler çırpılarak karıştırılır.
*Pirinç de eklenir.
*Su ekleyerek koyu kıvamda olan çorbanın  normal kıvamı sağlanır.
*Ocağa konan tencerenin başından ayrılmadan, sürekli  ÇEVİREREK  kaynama noktasına çıkana kadar karıştırılır.
*Fokurdamaya başlayınca ocak orta ısıya alınır ve pirinçler pişene kadar kaynatılır.
*pişen çorbaya tuz  eklenir.
*tereyağ ve sıvıyağ  karşımında  kuru nane,  toz biber yakmadan kavrulup çorbanın üstüne gezdirilir.

3 yorum:

  1. çok güzel görünüyor
    en yakın zamanda denerim.
    Elinize saglık

    YanıtlaSil
  2. merhaba yeni tanıştım çok hoşuma gitti canım ççektii yutkundurduu şöyle bir :)) ellerinizee sağlıkk blogunuzz çok hoşuma gitti çok güzell paylaşımlarr

    YanıtlaSil
  3. Deneyin haber verin gerçekten lezetli oluyor:))

    YanıtlaSil