LİMON SOSLU KREM:
Krem karamelin "kremi" , limon soslu tartın "limon sosu" bir araya gelince limon soslu krem çıktı ortaya. Güzel ve değişik bir lezzet yakaladım :) özellikle turunçgillerden hoşlananlar için tavsiye ediceğim bir tatlı oldu.
Her zaman aldığım tariflere bir şeyler eklemeyi veya tariflerli mix yapmayı sevmişimdir. Genel de başarı olmuştur ,bunun yanı sıra da sevmediğim, başarısız olan lezzetlerde ortaya çıkmıştır. Mutfak zaten deneme yanılma ve en iyiye ulaşma yeridir.Bazen de bir tarifi yapıcam diye bozulduğu halde üç kez denemektir:))
Kremi hazırlamak için gereken malzeme ve tarifi bir arda anlatıcam:
* 2+ 1/2 su bardağı süt
*Sütün içine 4 adet yumurta eklenir
* 1 su bardağı toz şeker
*Mikserle şekerler eriyip yumurtalar süttle bütünleşene kadar çırpılır.
*200 ml bir kutu krema eklenir
*Vanilya özütü varsa 1-2 çay kaşığı yoksa toz vanilya eklenir.
*çırpılmış krem ısıya dayanıklı kaselere paylaştırılır.
*Tepsiye yerleştirilen kaslerin yarısına gelecek kadar sıcak su eklenir.
*170 c de 20 dakika pişirilir.
Limon Sosu:
*1 büyük limon yıkanıp çekirdekleri ayıklanır, minik doğranır.
*Rondo da 1 su bardağı şekerler iyice çekilir.
*1 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yumurta
*Sos bütünleşene kadar çırpılır.
*Kaşık yardımıyla pişen kremalerin üzerine bu hazırlanan sos dökülür ve tekrar 160 c de 15- 20 daka pişirilir.
*Bir gece buzdolabında bekletilir.
güzel görünüyorlar birtanecik kase alıp gidiyorum.
YanıtlaSil