27 Aralık 2010 Pazartesi
Humus
Humusu ikinci denemem. Humus basit gibi görünse de istenilen kıvamı tutturmak zor.
Ben tuz oranını normal severim. bunun tuzu biraz, bence belli oldu:))
Rondo da çekerken ara ara tadına bakıp limon ve tuzunu ayarlamak gerek. Ben de tuzda hata yapmışım.
*Nohutlar akşamdam ıslatılır
*Düdüklü de haşalanır
*Nohutlar tek tek kabuklarından soyulur.
*1,5 su bardağı nohut
*Rondoya nohutlar yerleştirilir. Çekilir.
*1 çay bardağı tahin
*1 limonun suyu
* Tuz, kimyon , kırmızı toz biber
*3 diş sarımsak iyice dövülmüş
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
*Rondoda bulunan nohutlara diğer malzemeler eklenip her sefereinde çekilir.
* Rondo dinlendirilip tekarar çekilir.
*KIvam bulana kadar çekem işlemi sürdürülür.
*Sıvıyağ oranı az gelirse eklenebilir.
*Macun kıvamına ulşana kadar çekme işlemi yapılır.
*Çam fıstığı ile süslenir.
Etiketler:
Meze ve ara sıcaklar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Tek kelimeyle super görünüyor şekerim,ellerine sağlık..Öpüyorum kocaman..
YanıtlaSilHumus cok guzel bir mezedir, ama dedigin gibi yaparken devamli tadina bakmak gerekir.
YanıtlaSilEllerine saglik.