* Bu cupcakleri yaparken çeşitlendirmek yeni lezzetler bulmak istedim.Bütün fındık, bir kaç tanesine yarım lokum, en üstlerinede kuş üzümü kullandım.
Fırından çıkıncada karamelle tatlandırdım:)
* 2 adet ymurta
* 1,5 çay bardağı şeker
* 1, 5 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 paket kabartma tozu
*1 adet portakal kabuğu rendesi
* 1 adet limon kabuğu rendesi
* bir tutam zencefil
*3- 4 çay bardağı kadarda un eklenir.(un eklenirken hamurun akıcılığına bakılır)
* 2 dolu kaşık kakao
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 / 2 çay bardağı kuru üzüm
* üstü için kuş üzümü, fındık
* Malzemeler sırasıyla kaba alınır ve çırpmaya başlanır.
*hazırlanan hamur kalıplara paylaştırılır.
*170 c de pişirilir.
*Minik bir teflon tavada 2 çorba kaşığı toz şeker eritilir.
* 1 tatlı kaşığı tereyağ eklenir.
* Fırından çıkan kekler karamelle süslenir.
çok leziz görünüyorlar ellerine sağlık,iyi hafta sonları..
YanıtlaSil