Bir hatfalık portakal kabukları bu dondurma kabında birikti. Her gün suyu değiştirildi, ara sıra bir taşım kaynatıldı . Bu gün beyazları çıkartılıp ikiye kesilerek rulo yapılıdı. Kürdana dizildi, bir taşım kaynatılıdı. Daha sonra reçel yoluna girdi.
Kürdanlar kolaylıkla çıkartılabiliyor:)
* Bir tane portakal beyaz kabukları dahil elma soyar gibi soyulur.
*Portakal minik minik doğranır.
*Doğranan portakal bir tencereye alınır 2, 5 su bardağı şeker eklenir.
* Orta ateşte kaynaması beklenir.
*5-6 dakika portakal kaynayınca hazırlanan portakal kabukları eklenir.
*Kaynamaya başlayınca 2 çay bardağı su eklenir.( sulu olucak diye endişelenmeyin soğuma aşamasında reçel kıvamlanıcaktır)
*Reçel kıvamlanmaya başlayınca 4-5 adet limon tuzu eklenir.
*5-6 dakika daha kaynatılır ocak kaptılır.
yemesimi zevkli yapmasımı diye düşündüm..... ellerine sağlık....düz keserek de yapabiliriz deyilmi.......
YanıtlaSilmis gibi kokar çokda güzel olur, ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Ben her kış mutlaka yaparım hem israr olmuyor hem de afiyetle yenılıyor..
YanıtlaSilEllerıne sağlık...
@nesli evet ev misler gibi kokuyor. favorilerim limon, portakal, vişnedir:))
YanıtlaSil@bal anne evet ah ah ben yiyorum reçeli çok severim:)
@sevil istedğin şekilde yapabilirsin :) muhakkak kabuk yapman şart değil tüm portakal reçelide yapabilrisin tarfi var ben de reçellerde.
Ben de düşünüyordum bu aralar portakal reçeli yapmayı. Ben içini de kullanacağım portakalın. Ne güzel olmuş tarifi verdiğiniz. Ellerinize sağlık, sevgiler..
YanıtlaSil@Hülya ben de var tüm portakal reçeli de mis gibi olur afiyeler olsun.
YanıtlaSil