26 Ocak 2012 Perşembe

Elmalı Portakallı Tart


                                   Tartın fırından çıkmış hali nefis olmuştu:))çok sıcakk



             Elmalar tarçın ve toz şekerle piştiler. Bir adet, minik doğranmış portakal da eklendi.Derin donurucuda  az kalmış vişneler de  tartın içine kendilerini attılar:)









İÇ:

* 4 adet amasya elması ( 4-5 adet olasında sakınca yok bol elma bol lezzet)
*  1  tatlı kaşığı  tarçın
*  2 yemek kaşığı toz şeker
*  1 tane portakal elma soyar gibi  beyazlarıyla soyulacak minik doğranıcak.
*   varsa çekirdeksiz vişne 9-10 adet

* Bir tavada bunlar karıştırılarak pişirilir.

HAMUR:

*  75 gr terayağı (oda sıcaklığında)
*  1 adet yumurta
*  1,5 su bardağı un
*  2 çorba kaşığı yoğurt
*  2 çorba kaşığı toz şeker

** Malzemeler eklenir. unu yavaş yavaş ekleyerek hamur yoğurulur.( hamur yumşak olmalıdır.  un kıvama göre eklenir)

* Hazırlanan hamurun 2/3 alt taban için bölünür.
*Tezgaha nişasta serpilir , elle hamur açılır.
*Yağlanmış kalıba yayılır.
*Hazırlanan iç yayılarak hamurun üzerine dökülür.
* Diğer kalan hamurda nişasta serpimiş tezgahta elle açılır ve tartın üzeri kapatılıp kenarları parmak izi yapılarak kapatılır.

*170 C pişirilir.
* soğuyan tartın üsttüne pudra şekeri serpilir.

***NOT:  Geçen gün yaptığım ıspanaklı kişin hamurundan bir parça  kalmıştı. Buzdolabın da saklamıştım bu hamuru, rendeledim ve tartın üstüne  serpiştirdim.Gördüğünüz tırıtıklar rendelenmiş hamurudur.

2 yorum:

  1. vayyyy.nefis olmuş canım.bakarken bile canım çekti.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım, bol meyveli harika görünüyor.

    Sevgiler..

    YanıtlaSil