26 Ocak 2012 Perşembe
Elmalı Portakallı Tart
Tartın fırından çıkmış hali nefis olmuştu:))çok sıcakk
Elmalar tarçın ve toz şekerle piştiler. Bir adet, minik doğranmış portakal da eklendi.Derin donurucuda az kalmış vişneler de tartın içine kendilerini attılar:)
İÇ:
* 4 adet amasya elması ( 4-5 adet olasında sakınca yok bol elma bol lezzet)
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 2 yemek kaşığı toz şeker
* 1 tane portakal elma soyar gibi beyazlarıyla soyulacak minik doğranıcak.
* varsa çekirdeksiz vişne 9-10 adet
* Bir tavada bunlar karıştırılarak pişirilir.
HAMUR:
* 75 gr terayağı (oda sıcaklığında)
* 1 adet yumurta
* 1,5 su bardağı un
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* 2 çorba kaşığı toz şeker
** Malzemeler eklenir. unu yavaş yavaş ekleyerek hamur yoğurulur.( hamur yumşak olmalıdır. un kıvama göre eklenir)
* Hazırlanan hamurun 2/3 alt taban için bölünür.
*Tezgaha nişasta serpilir , elle hamur açılır.
*Yağlanmış kalıba yayılır.
*Hazırlanan iç yayılarak hamurun üzerine dökülür.
* Diğer kalan hamurda nişasta serpimiş tezgahta elle açılır ve tartın üzeri kapatılıp kenarları parmak izi yapılarak kapatılır.
*170 C pişirilir.
* soğuyan tartın üsttüne pudra şekeri serpilir.
***NOT: Geçen gün yaptığım ıspanaklı kişin hamurundan bir parça kalmıştı. Buzdolabın da saklamıştım bu hamuru, rendeledim ve tartın üstüne serpiştirdim.Gördüğünüz tırıtıklar rendelenmiş hamurudur.
Etiketler:
tartlar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
vayyyy.nefis olmuş canım.bakarken bile canım çekti.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım, bol meyveli harika görünüyor.
YanıtlaSilSevgiler..