1 Şubat 2012 Çarşamba

Şambali



İrmikle yapılan şuruplu güzel bir tatlı. Şam tatlısı da deniyor.

*  1 su bardağı irmik
*   1 su bardağı yoğurt

* 1 tatlı kaşığı karbonat, yarım limon suyu ile köpürtülür.

** Bütün malzemeler kaşıkla karıştırılır.
*Küçük kare borcam yağlanır ve hazırlanan karışım dökülür.
* fındık badem le süsülenir
* 180 C de pişirilir.

**Tatlı pişerken, bir kasede 2 su bardağı şeker
*   2 su bardağı su ve bir yemek kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu
*  Hepsi şeker eriyene kadar karıştırılır.

** Tatlı fırından çıkınca soğuk şurup dökülür.

1 yorum:

  1. Bendeki en cok okunan yemek yazilarindandir kendisi :) Nefis olur. Eline saglik.

    YanıtlaSil