İrmikle yapılan şuruplu güzel bir tatlı. Şam tatlısı da deniyor.
* 1 su bardağı irmik
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 tatlı kaşığı karbonat, yarım limon suyu ile köpürtülür.
** Bütün malzemeler kaşıkla karıştırılır.
*Küçük kare borcam yağlanır ve hazırlanan karışım dökülür.
* fındık badem le süsülenir
* 180 C de pişirilir.
**Tatlı pişerken, bir kasede 2 su bardağı şeker
* 2 su bardağı su ve bir yemek kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu
* Hepsi şeker eriyene kadar karıştırılır.
** Tatlı fırından çıkınca soğuk şurup dökülür.
Bendeki en cok okunan yemek yazilarindandir kendisi :) Nefis olur. Eline saglik.
YanıtlaSil