13 Şubat 2012 Pazartesi
Pırasalı Mısır Unlu Çörek
"Neye niyet, neye kısmet " denir ya ben de öyle oldum bu tarifte:) İnce kıymış olduğum pırasayı mısır ekmeği yapmak istemiştim. Benim becerikli laz arkadaşlarım, nefis mısır ekmekleri , hamsili pilavlar, turşu kavurmaları yaparlar. Hazır olunca yemesi şahane tabii ki :) Bende arkadaşlarım dan esinlenmek istemiştim. Bu tarif döndü çöreğe:) fakat sonuçda kahvaltıda çayın yanında mis gibi lezzet çıktı ortaya.
Önce pırasaları ince ve özenle doğradım, mısır unu ve yoğurt ekleyerek bir hamur yapmıştım, tavada malesef çevirmek şöyle dursun darma dağınık oldu:))) tavada az bir miktar denemiştim. Hemen tarif çöreğe döndü:)
**4 -5 adet pırasa ince kıyılır.
*3-4 yemek kaşığı yoğurt
*Mısır unu kıvamı buluncaya kadar eklenir.
*2 yumurta
*1 paket kabartma tozu
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* kekik, kırmızı biber,toz biber
* 4 parça tepsinin altına milföy hamuru
**Milföy hamurları minik tepsiye yayılır.
*170 c de ısıtılmış fırında 5 dak pişirilir.
* Milföylerin üstüne hazırlana karışım dökülür.
*susam , çörek otu. kekik, pul biber serpilir.
* 170 c de pişirilir.
Etiketler:
tuzlular
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
değişik bir tarif paylaşım için teşekkürler
YanıtlaSilEllerine sağlık. Milföy hamur koyarak hiç yememiştim.Ellerine sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSil