15 Şubat 2012 Çarşamba

Güveçte Ispanaklı Mantar




**Kiremitde ıspanaklı kaşarlı mantar.

*Bu toprak kaplarda pişen yemeklerin lezzetleri bir başka oluyor.    "kiremit köfte" yi bu toprak kaplarda nefis oluyor.


** Mantarlar yıkanır sapları ayrılır.güveçe dizilir. Saplarda kenarlarına dizilir.
**  10-15 ıspanak yaprakları çok az sıvı yağda kavrulur.
** Mantarları tuz, karabiber serpilir.
**Mantarların içine bir çay kaşığı ıspanak, 2 çay kaşığı rendelenmiş kaşar rendesi konur.
** Zeytin yağı gezdirilir.
** Folyo ile kaplanır. orta ocak ateşte pişirilir.

3 yorum:

  1. gerçekten toprak kap inanılmaz lezzet katıyor,ellerine sağlık nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  2. You have a lovely post and your mushroom dish looks delicious. Thanks for finding me and now that I've found you, shall be visiting you from now on. Have a great day!

    YanıtlaSil
  3. mantar yemesemde görüntü harika canım.afiyet bal olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil