AYVALI TART:
*** Pazardan aldığım bir tane dev ayvayı kesince ayvaların zamanı geçtiğini anladım.
Ayvayı rendeledim, tavada az su ekleyerek haşladım , 1/2 çay bardağı kadarda şeker ekleyerek ayvaları hazırladım. Bu gün tartın içinde yer aldı.))
***Tart Hamurunu çok çabuk hazırlayabiliyorum. aslında hem lezzetli ham de yapım aşaması kolay.
*** 50- 60 gr tereyağ ( veya becel)
* 1 yumurta
*2-3 kaşık yoğurt
* 1/2 paket kabartma tozu
* 1 + 1/2 su bardağı un ( elinize çok yapışırsa 2 su bardağı kullanılabilir)
* Hamur yoğurulur.
** 2/3 parça hamur tabana
* 1/3 parça üst kapak
* varsa nişasta yoksa un serpilerek tezgaha elle hamur açılır.
* Yağlanmış tart kalıbına taban hamur serilir.
* Bir tatlı kaşığı kadar nişasta serpilir.
* Pişmiş meyveler serilir. ( meyve pişerken tarçın eklenir)
*Tartı kalan hamur ile kapatılır.
* 180 c de önce fırın tabanına yakın 15 dak kadar daha sonra orta rafta pişirilir.
* kalıp: Borcam tencere kapağı 20 cm
BUNLARDA TART ŞEKİLLERİ
Fikir olsun diye elmalı tartların fotolarını ekliyorum.
Elmalı tart kalıp : 24 cm
harika görünüyorrrr.. ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilslm
YanıtlaSilayva mevsimi geçmesin...
daha reçel yapamadım....
ellerine sağlık...tart nefis gözüküyor