17 Şubat 2012 Cuma

Güveçte Ispanaklı Yumurta




Bu aralar güveç yemekleri soframızda yer almakta. Esas konu  pişen yemeklerin güveçten dolayı çok lezzetli olması.Yumurtaları kırdıktan hemen sonra fotoğraf çekmiştim , sonrasında yemekten fotoğraf çekmeyi unutmuşum:)

***Bir küçük kırmızı soğan doğranır.
     * 4-5 diş sarımsak ufak doğranır.

      *  1 çorba kaşığı kadar sıvı yağ eklenir kavrulur.
     
      *   Bir küçük kase kavrulmuş ıspanak yaprağı ( ıspanak yaprağı kavrulmasını ekleyeceğim)

       * minicik biber salçası tuz karabiber eklenerek pişmesi sağlanır.

       *  Ispanaklara iki tane yuva açılır . Yuvalara birer minik parça tereyağ konur ve yumurtalar bu yuvalara kırılır.

* ocak orta ayara alınır. güveçin üstüne folya yada aynı kaptan varsa eşini üstüne kapatarak pişirilir.
* Yumurtalar çabuk pişiceği için kısa süre güveç hazır olucaktır.

1 yorum: